Начин на приготвяне
За тази туршия може да изберете количество и вид на зеленчуците изцяло по ваш вкус и предпочитание.
Всички зеленчуци се измиват и подсушават, като пиперките се оставят с дръжките и не се надупчват с игла.
Патладжаните нарежете на филийки, попарете почистения зелен фасул във вряла вода (ако е по-стар).
В съда, в който ще редите туршията, започнете да подреждате отделни редове от всеки зеленчук до горе.
Сварете саламурата, като прецените какво количество течност ще ви трябва за запълване на съда - от него 2/3 части е вода, а 1/3 е оцет. На 1 л течност се слагат 2 с.л. сол.
Залейте туршията на баба с врялата саламура.
В следващите дни се претака около 4 пъти през 2-3 дена. Към 15 ден туршията е готова за консумация.