Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Златен кекс с тиква

Златен кекс с тиква

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Златен кекс с тиква
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Ето го и златният медалист в категория Изучително и неповторимо вкусни кексове"

Необходими Продукти

  • печена тиква - 260 г
  • захар - 210 г
  • зехтин - 130 мл екстра върджин
  • брашно - 280 г бяло
  • яйца - 3 големи
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • канела
  • джинджифил - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парчета и сложете във фурната на 200°С за около 20 минути или докато омекне.

В дълбока купа с помощта на миксер разбийте тиквата заедно със захарта и зехтина. Сложете яйцата и щипката сол и разбийте добре.

Добавете брашното, бакпулвера и подправките (може и без тях, ако не ви допадат).

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена формичка и печете в предварително загрята на 170°С фурна с вентилатор или на 180°С без вентилатор.

Печете около 30 минути или докато кексът придобие златен загар и клечка за зъби излиза суха.

Оставете на страна да поизстине около 15 минути и след това прехвърлете кекса от формата върху решетка.

Поръсете с пудра захар преди да сервирате.

Златният кекс с тиква е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Съсипия на продукти.
06.12.2017 20:02
1