Начин на приготвяне
Брашното, канелата, бакпулвера, солта и джинджифила смесваме в купа.
В друга купа смесваме меда, олиото и прясно свареното силно кафе.
Яйцата с кафявата захар разбиваме и без да спираме, добавяме медената смес и уискито.
Добавяме и брашнената смес и накрая - обелените и нарязани на малки парченца ябълки.
Готовата смес изсипваме в намаслена форма за кекс и печем за около 30-40 минути.
Кекса оставяме да изстине и тогава се консумира.
Коментари
Вместо 2 - прибавих 1 ябълка.
Уискито го направих не 50 а 100 мл.
Кафето - 170 мл. (Толкова ми е кафеварката)
Сместа я приготвих в хлебопекарната с програмата за тесто - след 10 мин месене и въпреки че увеличих кафето и уискито, се получи доста гъста смес.
Крайният резултат - за кекс не знам, но ми се излезе страхотен ябълков сладкиш, който го слагам в графа любими. 10 от 10 за идеята !