Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Домашни сладки с канела и шоколад

Домашни сладки с канела и шоколад

Домашни сладки с канела и шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
52 мин.
Порции
20
"Дом, в който има домашни сладки с канела и шоколад, е щастлив дом"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • меко масло - 100 г
  • брашно - 500 г
  • за декорация
  • прясно мляко - 2 с л
  • бял шоколад - 50 г
  • лешници - натрошени за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива мекото масло със захарта, прибавя се прясното мляко, ванилия, канела, бакпулвер и с брашното се разбърква на гъста смес, накрая сипваме на набрашнен плот и се замесва на средно меко и гладко тесто.

Оставя се завито с фолио в хладилника за 20-30 минути. Изважда се охладеното тесто и се късат топчета, с пръсти се оформя на фитил и двата края се събират, да се получи като подкова.

Нареждат се сладките в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто и се изваждат да се охладят.

В купа се загрява прясно мляко в мв, добавяме шоколада и се разбърква добре.

Двата края на сладките се потапят в шоколадовата смес и се овалват в натрошени едро лешници, може да замените и със смлени орехи.

Охладете върху решетка и поднесете в чиния с чай или кафе :)

Домашните сладки с канела и шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: