Начин на приготвяне
В купа се разбива мекото масло със захарта, прибавя се прясното мляко, ванилия, канела, бакпулвер и с брашното се разбърква на гъста смес, накрая сипваме на набрашнен плот и се замесва на средно меко и гладко тесто.
Оставя се завито с фолио в хладилника за 20-30 минути. Изважда се охладеното тесто и се късат топчета, с пръсти се оформя на фитил и двата края се събират, да се получи като подкова.
Нареждат се сладките в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто и се изваждат да се охладят.
В купа се загрява прясно мляко в мв, добавяме шоколада и се разбърква добре.
Двата края на сладките се потапят в шоколадовата смес и се овалват в натрошени едро лешници, може да замените и със смлени орехи.
Охладете върху решетка и поднесете в чиния с чай или кафе :)
Домашните сладки с канела и шоколад са готови.