Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кошнички»Изящни солени кошнички

Изящни солени кошнички

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Изящни солени кошнички
Снимка: Анонимен
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Малко сръчност проявете и пригответе тези уникални изящни солени кожшнички"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • царвично брашно - 1 ч.ч.
  • майонеза - 2 с.л.
  • топла вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • За пълнежа
  • пуешка шунка - 200 г слайс
  • сирене - 100 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • цедено кисело мляко - 2 с.л.
  • копър - 2 ч.л. нарязан на ситнo
  • пресен лук - 2 стръка нарязан
  • кашкавал - за декорация
  • пъдпъдъчи яйца - варени за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме двата вида брашно, солта и бакплувера.

В друга купа смесваме топлата вода и майонезата и разбъркваме до хомогенност.

Изливаме течната смес при сухата смес, разбъркваме и омесваме тесто - при необходимост добавяме още брашно, без значение царевично или пшенично, ако тестото е много лепкаво.

Добавяме червения пипер и размесваме отново - не е необходимо много месене, защото трябва да се получи небрежно оцветено от пипера тесто.

Необходима ни е цяла форма за мъфини. Обръщаме я обратно и намазваме с олио външната страна на всяка формичка.

Разточваме тестото на тънка кора и от нея тесни дълги лентички.

Увиваме лентичките около намаслените външни стени на формичките, или ги кръстосваме на решетка. Притискаме леко и оформяме за по-естетичен вид.

Поставяме във фурната така, както са в този вид - с дупките надолу и кошничките отгоре. Печем около 20 минути до готовност.

Приготвяме плънката, като първо в купа намачкваме с вилица сиренето, добавяме майонезата и цеденото мляко, а след това и наситнените лук и копър. Разбъркваме хубаво.

Взимаме кошничка, в нея поставяме резен от филето, като се стараем да покрием изцяло кошничката отвътре. Сипваме от сместа количество по желание. Поставяме половинка обелено яйце и декорираме с лентичка кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: