Чеснова питка с чоризо

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663773
12/11/2017
"Леко пикантна, много ароматна и завладяващо вкусна - да ви е сладко "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо677
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите омесвате средно меко тесто, като активирате преди това маята в топлото прясно мляко и газираната вода. Оставяте тестото да втаса за час покрито.

След това разделяте тестото на 7 равни топчета. Докато втасват покрити, правите плънката.

В тиган с олиото запържвате за миг ситно нарязаните скилидки чесън и чоризото.

Вземате една топка разточвате я на елипса, поръсвате с около 2 с.л. от плънката и завивате на рулце. Вземате го в ръце и го завързвате на възел.

Така приготвяте и останалите топки и ги редите в тава 28 см, застлана с хартия за печене.

С четка намазвате всяко възелче с останалото от плънката олио.

Покривате оформената пита и я оставяте на топло да втаса за около 25 минути. След това я намазвате с приготвеният жълтък и поръсвате със сусам и ленено семе по желание.

Поставяте тавата в студена фурна включвате я на 180 градуса и печете до готовност.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар