Начин на приготвяне
Затоплете водата и разтворете в нея маята и меда. Покрийте съда и оставете за 10 минути маята да се активира.
Пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Прибавете сместа с маята, прясното мляко, което е добре също да се затопли и зехтина.
Замесете меко и нелепнещо тесто. Поставете го в купа, покрито с фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.
През това време почистете няколко скилидки чесън и ги нарежете на много ситно. Нарежете също половин връзка пресен копър. Смесете ги и прибавете към тях меко масло.
Разбъркайте добре.
Готовото тесто сложете в тава 28-30 см, предварително намазана с масло или олио.
Разстелете го с пръсти, докато заеме формата на тавата. След това го намажете с ароматното масло и нарежете с остър нож на 8 триъгълника. Най-лесно това става с нож за рязане на пица.
Оставете питката отново да втаса за още 20 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете да се пече за около 30 минути.
След това ви остава само да изчакате леко да се охлади и да поднесете на вашите близки тази ароматна Чеснова питка с лимец.
Добър апетит!