Начин на приготвяне
От продуктите омесвате средно меко тесто, като активирате преди това маята в топлото прясно мляко и газираната вода. Оставяте тестото да втаса за час покрито.
След това разделяте тестото на 7 равни топчета. Докато втасват покрити, правите плънката.
В тиган с олиото запържвате за миг ситно нарязаните скилидки чесън и чоризото.
Вземате една топка разточвате я на елипса, поръсвате с около 2 с.л. от плънката и завивате на рулце. Вземате го в ръце и го завързвате на възел.
Така приготвяте и останалите топки и ги редите в тава 28 см, застлана с хартия за печене.
С четка намазвате всяко възелче с останалото от плънката олио.
Покривате оформената пита и я оставяте на топло да втаса за около 25 минути. След това я намазвате с приготвения жълтък и поръсвате със сусам и ленено семе по желание.
Поставяте тавата в студена фурна включвате я на 180 градуса и печете до готовност.
Чесновата питка с чоризо е много вкусна.