Начин на приготвяне
Извадете на стайна температура продуктите предварително. Пригответе блата, като смесите брашното с бакпулвера и какаото. Разбъркайте хубаво.
Смесете олиото с прясното мляко. В купа разбийте с миксер яйцата със захарта. Добавяйте, като редувате от сухите и течните съставки.
Готовата смес сипете във форма за торта с подвижни стени с размер 24 см. Изпечете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 мин. Охладете.
Междувременно пригответе сиропа, като в съд на котлона карамелизирайте захарта. Добавете внимателно водата (внимавайте, тъй като много пари).
Оставете карамела да се разтопи и сиропа да поври около 15 мин на умерена температура.
Пригответе кремовете според инструкциите на производителя.
Разрежете блата на половина. Поставете долната част в чиния. Посипете със сироп блата.
Оставете да попие и намажете с крема Парадиз. Посипете с малко шоколадови стърготини. Поставете втория блат на тортата.
Отново сиропирайте, изчакайте да попие сиропа и намажете цялата торта с шоколадовия крем.
Поставете в хладилника за около 1 часа. Украсете с шоколадови стърготини и шоколадови бисквитки.
Лесната и сочна шоколадова торта е готова.
Адаптирано от lussisworldofartcraft.blogspot.bg