Начин на приготвяне
Измийте и отцедете добре от водата къпините. Заделете няколко за декорация на десерта, а останалите сложете в купичка и поръсете с кристалната захар. Оставете да престоят няколко часа или една нощ.
Престоялите къпини намачкайте с вилица, не е нужно да стават на пюре. Отцедете и заделете част от пуснатото сокче.
В купа смесете маскарпонето с пудрата захар, ванилията и рома. Сложете лъжичките мед, като с тях регулирате желаната от вас сладост. Прибавете и намачканите къпини и разбъркайте до хомогенна смес.
Разсипете в чашки и приберете във фризер за 30 минути до 1 час, за да стегне и се получи нещо като Семифредо.
Преди сервиране полейте със отцеденото от плодовете сокче и настържете двата вида шоколад. Гарнирайте с цели плодчета къпина и пресни листа от мента.
Да ви е сладко!