Крем-дип с карфиол и горгонзола
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Крем-дип с карфиол и горгонзола

Крем-дип с карфиол и горгонзола

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8837k3k2k1
Крем-дип с карфиол и горгонзола
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Най-големият хит на партитата вече са диповете, а най-вкусният дип се прави с карфиол и горгонзола по тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера сипваме зеленчуковия бульон. В него поставяме да ври оризът на слаб огън.

Карфиола измиваме и разделяме на розички. След 15 минути слагаме розичките карфиол, картофа на четвъртинки и посоляваме. Зеленчуците се бланшират, а ориза досварява.

Прецеждаме през гевгир.

В тиган поставяме бучка масло и задушаваме ситно нарязаният праз и скилидката чесън. Добавяме 1-2 с.л. от зеленчуковия бульон.

След като омекнат, добавяме ситно нарязания сварен карфиол и мащерката. Накрая накъсваме горгонзолата.

Намачкваме съставките с вилица на пюре или блендираме (картофа не пасирам, защото се разваля неговата текстура).

Добавяме ориза, намачкания картоф, сметаната и посоляваме, ако е необходимо. Накрая добавям към дипа нарязани на ситно няколко маслини.

Крем-дипът с карфиол и горгонзола е готов.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: