Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашен Кетчуп»Вкусен кетчуп по стара рецепта

Вкусен кетчуп по стара рецепта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Вкусен кетчуп по стара рецепта
Снимка: Мария Симова
1 / 4
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Старите рецепти са най-добрите, а този кетчуп е невероятен Няма по-хубаво от домашно приготвената храна"

Необходими Продукти

  • домати - 10 кг белени и без семки
  • чесън - 3 глави
  • лук - 6 глави
  • захар - 300 г
  • сол - 80 г
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • кимион - 1 с.л. смлян
  • чубрица - 1 с.л. смляна на прах
  • канела - 1 пръчка
  • карамфил - 15 броя зърна смлени
  • индийско орехче - 1 пакетче смлян
  • оцет - 2 с.л.
  • лимонена киселина - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете измитите домати на големи парчета и ги прекарайте през машинка за люспи и семки, ако е нужно 2 пъти до гладка еднородна смес.

Смелете почистените от люспи лук и чесън и подправките, ако са на зърна, без канелената пръчка.

Смесете всичко и варите в тава при непрекъснато бъркане до желаната от вас гъстота.

Налейте домашния кетчуп в добре измити и подсушени шишета с капачки.

Стерилизирайте за 10-15 минути за вакум на капачките.

Вкусният кетчуп по стара рецепта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Перфектна Без лимонтозу оцет и бакполувер !!!
10.08.2023 18:09
Анонимен
Анонимен
Логиката е " глупоста е на свобода".
26.10.2022 19:12
1
Анонимен
Анонимен
Стана много вкусен. Правих го без бакпулвер, обаче.
21.08.2022 15:10
Анонимен
Анонимен
Бакпулвер в кетчуп? Каква е логиката да се слага набухвател?
29.08.2021 10:11
2