Начин на приготвяне
Измийте месото и го подсушете. Нарежете го на малки пържолки, дебели около 1-1.5 см. Ако желаете може да го нарежете и на късчета.
В чиния смесете брашното, черния пипер и 2-3 щипки сол. Разбъркайте хубаво сухата смес и оваляйте в нея месото.
В дълбок тиган загрейте олиото и маслото и запечатайте месото, като го запържите от двете страни докато стане златисто на цвят.
Извадете го и го оставете настрана, а в тигана сложете нарязания на не много дребно праз лук. Налейте водата и задушавайте около 5 минути и разбърквайте периодично.
След това добавете нарязани на парченца домати, червен пипер, зеленчуковата подправка, риган и сол на вкус. Разбъркайте и задушавайте още 5 минути.
Вземете тавичка и изсипете в нея половината от задушения лук. Отгоре подредете запърженото свинско месо и го покрийте с останалия лук.
Залейте с червеното вино и покрийте тавичката с алуминиево фолио. Печете около 30 минути, след което махнете фолиото и печете още 10 минути.
Свинското с вино и праз на фурна е готово.