Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с боб и праз на фурна

Свинско с боб и праз на фурна

Свинско с боб и праз на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Традицията повелява поне веднъж месечно човек да си хапва от тази вкусна гозба с боб, праз и свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • боб - 1 консерва 800 г
  • праз - 1 стрък
  • домати - 300 г от консерва
  • олио - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета.

Сложете го в тава, посолете го с 1 ч.л. сол, сложете няколко зърна черен пипер и налейте около 1 л вода.

Захлупете тавата с огнеупорен капак и я сложете във фурната.

Гответе на 220 °C за около 90 минути.

В дълбок тиган загрейте олиото и задушете в него нарязания на дребно праз.

Когато празът поомекне, добавете брашното и червения пипер.

Разбъркайте добре и сложете доматите и боба.

Поръсете със зеленчукова подправка, чубрица, джоджен и сол на вкус.

Разбъркайте отново и прехвърлете боба в тавата при месото.

Разпределете добре боба със свинско и добавете още малко топла вода.

Върнете тавичката обратно във фурната, този път без капака, и запечете свинското с боб и праз за около 30 минути.

Сервирайте и се насладете на тази вкусна и ароматна гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#328417
Потребител#328417
Благодаря за рецептата!
14.11.2023 17:05