Домашно краве масло

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
735
239
403
2
15/11/2017
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 467
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От приготвено домашно кисело мляко вземаме каймака.

В 5-литрово шише изсипваме водата, киселото мляко и каймака.

Сместа се разклаща добре, докато не забележите, че в шишето започнат да плуват малки парченца готово масло.

Изсипвате течността в тенджера и с помощта на лъжица събирате маслото и оформяте топка.

Бамбукова поставка с 3 отделения
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова поставка с 3 отделения
7.00 лв.
Виж ››

Изключително стилна бамбукова поставка с три отделения, с която ще впечатлите гостите си и ще имате красива и образцова трапеза.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Величка Щърбанова
Била съм масло само от каймак на прясно и само от каймак на кисело мляко. Сега попадам на този вариант - и от прясно, и от кисело. Ще се пробва. Количеството на водата, което сте посочила обаче не е ли малко?
0
0
Зорица
Зорица
15.11.2017 14:34
Не съм специалист по темата, но си спомням, че баба ми приготвяше масло от каймака на прясното мляко, и то след много дълго и продължително биене.
А тези продукти - кисело мляко, вода и каймак пак от кисело мляко, по-скоро ми се струва, че ще се получи айран.
0
1
Гергана  Георгиева
И баба ми вадеше масло само от домашно кисело мляко и малко хладка вода. След около 15 минутно биене в центрофуга изваждаше много хубаво масло, а мътеницата, както я наричат в нашия край, след като се охлади ставаше чудна! :)
2
0
Гергана  Георгиева
А водата с каква температура трябва да е - студена, хладка, топла?
3
0