Начин на приготвяне
Поставяте тенджера на котлона и наливате олиото. Режете лука на ситно, месото на кубчета. Слагате ги в загрятото олио и разбърквате. След това добавяте ориза и запържвате, докато оризът стане стъклен.
Подправяте със солта и черния пипер, наливате водата, намалявате силата на котлона и оставяте да къкри, разбърквайки от време навреме, за да не загори ястието. Готвите до готовност на ориза и месото.
В друг съд на загрят котлон разтопявате маслото, като внимавате да не прегори.
Слагате почистените, измити и нарязани на шайби моркови и разбърквате няколко пъти, след това добавяте меда, черния пипер и солта и изключвате котлона. Когато ястието е готово наситнявате джоджена и поръсвате отгоре.
Сервира се, като в чиния се слага от готовото ястие, поднесено с парченца глазирани моркови, поставени отстрани на блюдото.
Приятен апетит!