Руло с крем Кафе

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
02/09/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 455
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • брашно - 4 с.л.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 150 г
  • вода - 150 - 200 г
  • ванилия - 1 прахче
  • канела - 1 пръчка
  • за крема
  • яйца - 4 броя
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - прахче
  • ром - 1 - 2 ч.л.
  • масло - 150 г краве
  • кафе - 1 к.ч. силно, студено
  • ядки - запечени, натрошени, за декориране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с пудрата захар на гъст сняг. Отделно разбийте жълтъците и ги съединете с белтъците. Добавете внимателно и объркайте с брашното. Сипете и загладете сместа в правоъгълната тава, застлана с хартия за печене. Изпечете пандишпана в силно загряна фурна до бледо розово.

Готовия блат залейте с ароматизирания захарен сироп. За крема разбийте в съд на водна баня на котлона яйцата с пудрата захар. Внимавайте да не сготвите яйцата и щом бъркалката започне да оставя следи по дъното, снемете от котлона.

Ароматизирайте с ванилия, ром или настъргана лимонова кора. Оставете кремът да изстине и разбийте много добре мекото масло с охладеното кафе. Съединете тази смес с жълтъците.

С 1/2 от крема намажете блата, завийте на руло, като освободите от хартията и отгоре намажете с останалия крем. Поръсете рулото с натрошени запечени ядки.

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар