Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Какаово руло с кафе и сметанов крем

Какаово руло с кафе и сметанов крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Какаово руло с кафе и сметанов крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Какво по-хубаво от домашно приготвено руло със сметанов крем и кафе - десерт, с който спокойно може да се поглезите винаги, когато имате нужда от доза щастие"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 75 г
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • сметана - 200 мл
  • крема сирене - 150 г Филаделфия
  • шоколадови капки - 20 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • за сиропиране
  • еспресо - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата. Добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав и гладък крем. В друга купа пресейте брашното с щипка сол, една чаена лъжичка бакпулвер и какаото.

На малки порции прибавете сухата смес към яйчената, бъркайки внимателно отдолу нагоре, за да не спадне сместа. Застелете голяма тава с хартия за печене.

Изсипете кексовата смес и подравнете. Изпечете блата за 5-8 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Извадете готовия блат и веднага обърнете върху памучна кърпа. Отстранете хартията.

Навийте на руло заедно с кърпата. Оставете блата да се охлади напълно.

Сварете кафе, подсладете го с една супена лъжица захар.

Разбийте на пухкав крем сметаната с две супени лъжици пудра захар. Към нея прибавете Филаделфията. Хомогенизирайте добре. Развийте охладения блат.

Сиропирайте с кафето и намажете обилно със сметановия крем. Поръсете с шоколадови капки или настърган шоколад. Оставете си от крема за измазване на рулото. Завийте отново блата. Измажете рулото.

Поръсете с какао и украсете по ваш вкус. Хубаво е сладкото руло да престои поне 2-3 часа преди да консумирате.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: