Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб от оризово брашно

Хляб от оризово брашно

Ирена ХристоваИрена Христова
Чирак
4717871184
Хляб от оризово брашно
Снимка: Ирена Христова
1 / 3
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за всички, които не искат да ядат хляб с глутен"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 170 г
  • вода - 170 мл
  • суха мая - 4 г
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща дълбока купа разбъркайте всички съставки. Получава се леко течна смес.

Изсипете във форма за кекс или мъфини, застлана с хартия за печене.

Оставете тестото да втаса 40-45 минути на топло. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Първите 5 минути печете хляба на 200 градуса, а след това намалете на 180 градуса за още около 20 минути или до готовност.

Хлябът от оризово брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
40
31
20
11
Дай твоята оценка: