Триъгълни банички с готови кори

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121596
21/02/2018
"Знаете как е при баничките - не е важна формата, а вкусът. Тези са великолепни "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
58 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302 797
  • Преглеждания за месеца2285
  • Преглеждания за седмицата582
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена58

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. В купа се разбиват две яйца и един белтък. Прибавя се натрошеното сирене и киселото мляко, в което е разбъркан бакпулверът.

Всичко се разбърква, за да се смесят добре продуктите. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.

Взема се една кора, намазва се леко с мазнина с помощта на четка и се слага върху нея втора кора. Тя също се намаслява. Корите се прегъват на две по дължина така, че да се получи дълга и тясна лента.

Намазва се отново леко с мазнина. С лъжица се гребва от плънката и се разпределя върху получената лента.

Баничките се оформят, като се хваща единият от долните ъгли и се прегъне кората по диагонал. След това се захваща другият получен ъгъл и се прегъва по дължината на лентата.

Действието се повтаря докато се прегъне цялата кора. Ако остане малка част от кората, тя се подпъхва в образуваният джоб, получен при нагъването. Баничките се подреждат в тава покрита с хартия за печене.

Намазват се с разбития останал жълтък и се слагат да се пекат във фурна загрята на 190 градуса, докато получат хубав златист загар.

След като се извадят от фурната се напръскват леко с вода и се покриват за кратко с чиста памучна кърпа.

Рейтинг

5 16
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Геновева
Геновева
12.04.2019 09:00
Страхотни се получиха.
2
0
Таня Арабаджийска
Невероятни банички! Лесно и бързо се правят и са много вкусни! Пак бих правила.
11
2
Galina Ivanova
Galina Ivanova
25.04.2018 19:16
Супер бързи и уникално вкусни. Препоръчвам!
11
0