Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки плешки на фурна с картофи и моркови

Пилешки плешки на фурна с картофи и моркови

Пилешки плешки на фурна с картофи и моркови
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Тази рецепта ни накара да си помечтаем пилетата да имат поне по 4-5 бутчета"

Необходими Продукти

  • пилешки плешки - 3 бр.
  • картофи - 600 - 700 г
  • моркова - 2 бр
  • универсална подправка - зеленчукова
  • черен пипер
  • универсална подправка - за пиле
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем картофите, морковите и чесъна. Пилешките плешки почистваме и измиваме.

В тава нареждаме картофите и морковите. Поръсваме с нарязания магданоз и зеленчуковата пикантина.

Нарязваме маслото на парчета и поставяме върху продуктите. Върху тях слагаме месото, като добавяме по малко масло върху всяко едно от тях и поръсваме с пилешката пикантина.

Сипваме 1/2 ч.ч. вода и печем на 250 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: