Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете. Разделете главата карфиол на средно големи розички. Сварете карфиола за кратко в подсолена вода.
Блендирайте филийките заедно с ригана и пармезана, за да получите билкови хлебни трохи.
Добавете сварените картофи в тигана при лука и чесъна и ги намачкайте на пюре.
Поставете в пасатора сварените моркови, кашуто и прясното мляко и пасирайте гладко.
Овкусете пюрето с кимион, куркума и къри. Добавете черен пипер и сол. Обединете морковената и картофената смес.
Поставете пласт от зеленчуковото пюре на дъното на съда за печене. Подредете карфиол отгоре. Покрийте с втори пласт от пюрето и отново подредете карфиол.
Най-отгоре разпределете хлебните трохи с пармезан. Изпечете огретена в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 мин, докато коричката придобие златист цвят.