Начин на приготвяне
В купа се разбива яйцето със захарта и олиото. Сипват се содата и бакпулверът в киселото мляко и с вилица се разбърква да шупне.
Добавя се в яйчената смес, прибавяме сладкото от череши, ситно смлени лешници, нескуик, ромова есенция и накрая брашното.
С дървена бъркалка се разбърква добре, за да се смесят продуктите.
В тавичка върху хартия за печене сипваме кексовата смес и с лъжица се заравнява. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или до суха клечка.
Изважда се върху решетка да се охлади. Покрива се с дантелена салфетка и се поръсва с пудра захар.
Внимателно се сваля салфетката, така че да остане ясен отпечатък върху кекса. Нарязва се на ромбоиди и сервираме с чаша еспресо.
Дантеленият кекс за кафе е готов.