Начин на приготвяне
В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло.
Добавете кафявата захар и разбийте с миксер на най-високата степен до гладък крем.
Добавете едно яйце все така разбивайки. Когато се усвои добре от крема добавете другото.
Излейте една чашка студено нес кафе.
Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете шоколадовите капки. Шоколадовите капки се държат във фризера до използването им.
Размесете и добавете на порции към маслено-яйчния крем. Хомогенизирайте добре. Подмажете и набрашнете форма за кекс. Изсипете приготвената кексова смес. Подравнете.
Изпечете кекса с кафе и шоколад на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Изчакайте 5 мин, преди да извадите кекса от формата.
Поръсете готовия кекс с кафе и шоколад с пудра захар!
Да ви е сладко!