Начин на приготвяне
Дресинга приготвяме, като смесим добре майонезата със зехтина, лимоновия сок и солта.
Скилидката чесън разполовяваме и пускаме така, а билките, ако са пресни, накълцваме на много ситно, в противен случай слагаме както са, разронвайки ги леко с пръсти.
Затваряме херметически съда и разклащаме добре.
Непосредствено преди сервиране на салатата обработваме зеленчуците: Морковът се настъргва, айсбергът се накъсва на средно големи парченца, а доматът се реже на кубчета или както ви е удобно.
Поставят се в купа, овкусяват се със сол, зехтин и лимонов сок и се разбъркват.
В подходяща чиния разполагаме от тази салатена смес, а отгоре разпръскваме листенцата рукола и бейби спанак.
Най-отгоре за цветен и вкусен завършек подреждаме червеното цвекло на дебели лентички. Ръсваме още малко зехтин и сол.
Дресинга поръсваме отстрани и върху зеленчуковата салата, като използваме въображението си, за да създадем красива визия.
Забележка: Добре е преди да прибавим билковия дресинг да извадим двете половинки чесън, защото те вече добре са си свършили работата, а именно само да пуснат лек, а не натрапчив аромат.
Поднесете Свежата салата с червено цвекло и билков дресинг в компания с любимо ястие и да ви е сладко!