Начин на приготвяне
Лапада измиваме, почистваме листата от средните жилки и бланшираме в посолена вода. Когато е готов, (да си промени цвета), отцеждаме от водата и оставяме да се отцеди.
Лука, моркова и картофа белим и нарязваме. В подходящ съд слагаме бланширания лапад и нарязаните лук, морков и картоф.
Наливаме 1/2 к.ч. вода и олио (2 с.л.). Слагаме малко масло, ръсваме сол, черен пипер и нарязани джоджен и магданоз. Задушаваме продуктите, докато останат на мазнина.
Прибавяме нарязан колбас и прехвърляме сместа в подходящ за печене съд, намазан с мазнина. Наливаме вода до нивото на продуктите. Печем в нагрята силна фурна, до готовност.
Изваждаме от фурната и заливаме с разбити яйце, заквасена сметана, настърган кашкавал и куркума на вкус. Връщаме отново във фурната, до запичане на заливката до златиста коричка.
Може да поднесем със супена лъжица заквасена сметана и пресен магданоз.