Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Боб с лапад и колбас

Боб с лапад и колбас

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Боб с лапад и колбас
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Раз-два и обядът е готов - само натискате копчето"

Необходими Продукти

  • боб - 250 г, консервиран
  • лук - 1 глава
  • лук - 2 стръка зелен
  • паприкаш - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
  • лапад - 1 връзка
  • колбас - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с малко олио задушете лука, колбаса, нарязан на парчета и паприкаша.

Добавете брашното, подправките и боба.

Хубаво разбъркайте и изсипете сместа в уреда за бавно готвене.

Налейте топла вода и добавете почистения от стеблата и нарязан лапад.

Разбъркайте и затворете уреда.

Включете на 2 степен и след 3 часа яхнията е готова за консумация.

Бобът с лапад и колбас е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: