Начин на приготвяне
Разделят се жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с водна чаша захар, добавя се олио, кисело мляко, ванилия и накрая брашното с бакпулвера.
Трябва да се получи кексова смес, ако е нужно добавете още малко брашно, вие си преценете, това зависи от големината на яйцата.
Разбърква се до еднородна смес и сипваме в тавичка върху хартия за печене. Печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
В купа се разбиват белтъци с пудра захар до твърди връхчета. Намазва се блатът с кайсиево сладко, отгоре се разпределя белтъчната смес, запичаме за 5 минути във фурната само отгоре да стегне сместа, но да остане почти бяла.
Охладеният сладкиш се нарязва на хапки. Забожда се отгоре резенче обелена мандаринка и сервираме!
Коментари