Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бабиния сладкиш с белтъчен крем

Бабиния сладкиш с белтъчен крем

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
Бабиния сладкиш с белтъчен крем
Снимка: Антония
1 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"От бабиния сладкиш с белтъчен крем по-вкусен няма, и вие ли мислите така"

Необходими Продукти

  • За блата
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч
  • олио - 1/2 ч.ч
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • За белтъчния крем
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • конфитюр - 1 буркан по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разбийте жълтъците със захарта, към тях се прибавя олиото.

В киселото мляко се слага содата, докато шупне, и се прибавя към сместа.

Смесвате брашното с бакпулвера и брашното. Малко по малко смесвате сухите с течните съставки, докато разбърквате.

Получената смес се пече в подходяша тава, която набрашнявате, на 180 градуса за около 40 минути.

През това време разбивате белтъците със захарта до получаване на сняг.

След като се изпече, докато е топло, намажете с конфитюра и най-отгоре разпределете белтъчния крем.

Запечете бабиния сладкиш за 5 минути още.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Хенриета Христова
Хенриета Христова
Прилича ми на"Дамски каприэ"
04.12.2018 17:36