Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско в сладко-кисел сос с чушки и ананас

Свинско в сладко-кисел сос с чушки и ананас

Свинско в сладко-кисел сос с чушки и ананас1 / 2
21/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бон филе - 1/2кг
  • лук - 1 голяма глава
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • ананас - 2 1/2 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. червени
  • чушки - 3 бр. зелени
  • соев сос - 4 с.л.
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се измиват, нарязват на кубчета и посоляват със сол и черен пипер бонфилетата.

В една купа се разбиват яйцата, а в друга купа се слага царевичното брашно. Всяко парченце бонфиле се потопява в разбитите яйца, а след това се овалват в царевичното брашно.

В дълбок тиган на слаб огън се загрява зехтинът и в него се сотират за около 3-4 минути филенцата докато се зачервят от всички страни.

Измиват се зеленчуците - чушките се режат на кубчета, а лука на шайби. Добавят се заедно с ананаса в тигана и продулжава сотирането за около още 4-5минутки.

В купа се сипват соевият сос, сокът от портокал, оцетът и доматеният сос, разбърква се до хомогенна смес.

Добавяте соса в тигана и бъркате. Оставя се ястието да къкри на слаб огън докато омекнат зеленчуците. Ако сосът изври преди месото да е готово, се долива още малко вода.

Малко преди ястието да е готово в купа се обърква царевичното брашно, разтворено в малко хладка вода, и се добавя в тигана.

Ястието се сервира топло и гарнирано с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: