Начин на приготвяне
Месото се поръсва със сол и черен пипер. В дълбока купа се приготвя маринатата: смесват се бялото вино, зехтина, ригана и розмарина.
В чаша се слага сокът от лимона и горчицата - разбъркват се до хомогенна смес. Смесват се и месото се накисва в маринатата. Оставя се да престои най малко 8-10 часа.
Почистват се картофите и морковите, нарязват се по на едро и се слагат в глинен съд.
Изсипва се месото с маринатата и се обърква добре. Обелват се и се нарязват скилидките чесън на дребно - слагат се в глинения съд.
Месото се шпикова и се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 3-4 часа. Малко преди ястието да е готово се маха капака на съда, за да се зачерви месото.