Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско с бяло вино в глинен съд

Печено свинско с бяло вино в глинен съд

Печено свинско с бяло вино в глинен съд1 / 2
21/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 1/2 кг
  • чесън - 3/4 големи скилидки
  • моркови - 4 средни
  • картофи - 500 г
  • за маринатата
  • бяло вино - 1 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • риган - 1 с.л.
  • розмарин - 2 клонки пресен
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се поръсва със сол и черен пипер. В дълбока купа се приготвя маринатата: смесват се бялото вино, зехтина, ригана и розмарина.

В чаша се слага сокът от лимона и горчицата - разбъркват се до хомогенна смес. Смесват се и месото се накисва в маринатата. Оставя се да престои най малко 8-10 часа.

Почистват се картофите и морковите, нарязват се по на едро и се слагат в глинен съд.

Изсипва се месото с маринатата и се обърква добре. Обелват се и се нарязват скилидките чесън на дребно - слагат се в глинения съд.

Месото се шпикова и се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 3-4 часа. Малко преди ястието да е готово се маха капака на съда, за да се зачерви месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: