Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свинско с картофи и праз в глинен съд

Свинско с картофи и праз в глинен съд

Свинско с картофи и праз в глинен съд
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
01/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Не става само с гледане, ако искаме да хапнем от това вкусно свинско с картофи, трябва сами да си го приготвим"

Необходими Продукти

  • свинки ребра - 400 г
  • картофи - 5 бр.
  • морков - 1 бр.
  • праз - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1 ч.ч.
  • подправки микс - мащерка, розмарин, риган....
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете зеленчуците и нарежете на парчета.

Сложете ги в гювеч с капак. Полейте с малко зехтин, поръсете със сол и подправките. Разбъркайте добре.

Измийте месото и поставете върху зеленчуците. Поръсете с подправките.

Полейте отново с малко зехтин и налейте бирата.

Поставете ребрата с картофи в студена фурна на 220°C за 15 минути.

Затворете капака и намалете, за да се пече селският гювеч на 170°C.

Печете 3 часа на тази температура.

Махнете капака и ако е необходимо, запечете отгоре свинско с картофи и праз в глинен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: