Начин на приготвяне
Гърдите се нарязват на кубчета.
Приготвя се маринатата от бялото вино и прясното мляко. След това месото се потопява в маринатата и се оставя за 3-4 часа, за да поеме вкусовете.
В дълбок тиган се загорещява малко олио. Месото се изцежда от сока и се изсипва в тигана /останалата течност не се изхвърля/.
Запържва се леко, след което се прибавя 1 черпак от маринатата и захарта и се захлупва с капак, за да може леко да се задуши /за около 2-3 минути/.
Капакът се отстранява и се прибавят двата вида пипер, както и солта. Ястието е готово тогава, когато маринатата изври.
В чиния се изсипва една част от ястието /може да се декорира с маруля отдолу, която да послужи като канапе/ и отгоре се нарежда част от кашкавала, който се реже на кубчета.