Пържено свинско с бяло вино

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85455119321
Пържено свинско с бяло вино
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Няма свинско, което да не стане по-вкусно с помощта на малко бяло вино - опитайте и се уверете и сами"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • черен пипер - 2 щипки
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гърдите се нарязват на кубчета.

Приготвя се маринатата от бялото вино и прясното мляко. След това месото се потопява в маринатата и се оставя за 3-4 часа, за да поеме вкусовете.

В дълбок тиган се загорещява малко олио. Месото се изцежда от сока и се изсипва в тигана /останалата течност не се изхвърля/.

Запържва се леко, след което се прибавя 1 черпак от маринатата и захарта и се захлупва с капак, за да може леко да се задуши /за около 2-3 минути/.

Капакът се отстранява и се прибавят двата вида пипер, както и солта. Ястието е готово тогава, когато маринатата изври.

В чиния се изсипва една част от ястието /може да се декорира с маруля отдолу, която да послужи като канапе/ и отгоре се нарежда част от кашкавала, който се реже на кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: