Начин на приготвяне
Първо си пригответе зелевите листа за сармите.
Посолете двата вида месо със сол и черен пипер.
Измийте под течаща вода много добре ориза.
Нарежете лука на ситно. Загрейте олиото и задушете за кратко лука.
Прибавете ориза и го запържете, докато стане прозрачен. Добавете всички подправки и 2 ч.ч. вода. Гответе на слаб котлон докато поеме течността.
Започнете да приготвяте сармите, като слагате по една лъжичка от сместа. Подредете ги в глинен съд по края. В средата поставете от пилешкото месо.
Направете втори ред сарми и сложете свинското месо. Накрая завършете с още един ред сарми и пилешко месо. Налейте 1 ч.ч. вода.
Затворете с капак гювеча и сложете в студена фурна.
Печете ястието два часа на 180 градуса.