Пикантни кюфтета с кайма и праз на скара

22/11/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122924743
"Прииска ви се да си боднете, нали? Перфектни са"
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 479
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • кайма - 1. 2 кг (свинско и телешко, едро смляна)
  • праз - 2 стръка
  • печурки - 2 бр. кафяви
  • лют чушки - 1 бр. червена + 2 зелени
  • черен пипер - прясно смлян
  • кимион - прясно смлян
  • сол
  • магданоз - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се обелва от по-старите и жилави външни листа и се нарязва на много ситно. Кафявите печурки се измиват и се нарязват заедно с пънчетата на дребни кубчета.

Лютите чушки се почистват от семената и дръжките и се нарязват на дребно. Магданоза заедно с по-крехките дръжки се нарязва на ситно.

Всички продукти се смесват с каймата, добавят се солта, черният пипер, кимионът и се омесват добре в купа.

Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник поне за 1 час.

С мокри ръце се взема по около 140 г от каймата и се оформят големи сплескани кюфтета. Изпичат се на барбекю с дървени въглища или добре загрята електрическа скара.

Пекат се докато се образуват ясно изразени ленти и от двете страни на кюфтетата.

Сервират се във веселата компания на домашна царска туршия + чашка охладена гроздова ракийка.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар