Пухкави еклерчета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пухкави еклерчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Отсега си знаем, че няма да можем да спрем да си хапваме от тези еклерчета с домашен крем"

Необходими Продукти

  • за еклерчетата
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бишкоти 10 бр.
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 250 мл
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 9 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • масло - 50 г
  • бял шоколад - 50 г
  • черен шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Еклери:

Водата се слага да заври и когато е готова, се добавя маслото. При непрекъснато бъркане се добавя брашното. Когато сместа стане хомогенна, се отстранява от котлона. Оставя се да се охлади. Яйцата се добавят постепенно, отново при непрекъснато бъркане. Когато сместа стане гладка, тестото за еклерчетата е готово. С помощта на пош се оформят малки топчици върху тава с хартия за печене. Пекат се в умерена фурна до зачервяване. При самото печене еклерите бухват и в тях се образува естествена кухина.

Крем:

700 мл от млякото се слага на котлона да заври. През това време се разбиват яйцата, брашното, захарта, ванилията и останалото мляко. Когато млякото на котлона заври се добавя ваниловата смес. Непрекъснато се бърка, докато не се получи гладка смес тип боза. След това се сваля от котлона и докато сместа е още топла, се добавя маслото. Разбърква се добре.

На вече изпечените еклерчета от долната страна се прави малко кръстче с нож. През него ще се пълни кремът. Той се изсипва в пош с много тънък шприц. Той се пъха в кръстчето на еклерчето и така се пълни в крем. Подреждат се в съд едно до друго.

Всеки от шоколадите се разтапя на водна баня. Първо в белия се натапя вилица и с нея се правят чертички върху еклерчетата. След това същото се прави и с черния шоколад.

Еклерите се оставят да се втвърди шоколадът и са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Нищо,явно е станала грешка.
06.08.2018 15:05
1
Яница Николова
Яница Николова
Какви са тези бишкоти в рецептата,никъде не ги пише или аз съм грешка?!?
05.08.2018 23:01
1
Покажи всички подкоментари