Начин на приготвяне
Разтопете маслото с газираната вода и захарта в малка тенджерка. Кипнете сместа, махнете от котлона и веднага сипете брашното наведнъж. Разбийте добре с дървена лъжица, докато тестото започне да се отлепя от стените.
Оставете да почине за 15 минути, след което прибавете към него яйцата и разбъркайте много добре. Посипете с малко вода хартия за печене. Гребвайте с лъжица от сместа и слагайте върху хартията.
Направете 8 еклерчета по този начин, като ги сложите на достатъчно разстояние едно от друго. Изпечете ги загрята на 220 градуса фурна за 30 минути. Боднете всеки еклер с остър нож и ги сложете така в изключената вече фурна за 10-15 минути.
Разтопете шоколада с маслото на водна баня. Разрежете еклерите на две. Разбийте сметаната с ванилията и захарта. Върху половинките еклери сипете по малко карамел, отгоре сложете от разбитата сметана и захлупете с горната част. Намажете ги с течния шоколад.