Начин на приготвяне
Включете фурната да се затопля на 180 градуса. Маслото нарежете на парченца. Сипете в тенджера захарта, водата и маслото, оставете да кипне.
Свалете от котлона, сипете брашното и разбъркайте бързо с шпатула. Върнете тенджерата с пареното тесто за три минути на котлона. То трябва да се отдели от дъното.
Прехвърлете го в купа, разбъркайте и изчакайте да изстине. Добавете едно по едно яйцата. Сипете тестото в пош или сладкарска торба с дюза.
Оформете мини еклерчетата върху хартия за печене в тава. Печете ги около 40 мин. и оставете да изстинат. През това време пригответе крема с маскарпоне.
Сипете млякото в тенджера, стоплете го. С купа разбийте жълтъците със захарта, сипете нишестето. Малко по малко ги добавете към млякото. Непрекъснато разбивайте.
Прехвърлете в купа и завийте с фолио, докато се охлади, после приберете в хладилник. След като е напълно изстинал кремът, добавете маскарпонето към него.
Сипете го в пош с накрайник и напълнете еклерите с крем.
Преди да поднесете домашните еклери, ги поръсете с пудра захар или разтопен шоколад.
После може да си хапнете от мини еклерчетата с маскарпоне крем.