Кафяви печурки на фурна с масло и чесън

22/11/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727164
"Страхотни за ордьовър или гарнитура, а може и да си ги хапнете просто така "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 577
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявите печурки се измиват и внимателно се отстраняват пънчетата им.

На пънчетата се изрязва малко от долната част, която е по-груба и след това се нарязват на ситно.

Скилидките чесън се почистват и се накълцват на дребно.

Шапките на печурките се нареждат в предварително намазана с масло огнеупорна тавичка, поръсват се с малко сол, черен пипер, копър и се пълнят с наситнените скилидки чесън и нарязаните пънчета.

Върху всяка гъбка се слага парче масло и отново леко се посолява със сол и черен пипер.

Накрая на дъното на тавичката се изсипва и бялото вино.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса на средна решетка до получаването на приятен златисто-кафяв цвят - около 15 -20 минути.

По желание след първите десетина минути добавете отново по малко масло върху всяка гъба и върнете във фурната.

Сервират се в порционни чинии, поляти със отделилия се в тавичката сос.

Бон апети! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар