Начин на приготвяне
Печурките се измиват и внимателно се отстраняват пънчетата им.
На пънчетата се изрязва малко от долната част, която е по-груба и след това се нарязват на ситно.
Скилидките чесън се почистват и се накълцват на дребно.
Шапките на печурките се нареждат в предварително намазана с масло огнеупорна тавичка, поръсват се с малко сол, черен пипер, копър и се пълнят с наситнените скилидки чесън и нарязаните пънчета.
Върху всяка гъбка се слага парче масло и отново леко се посолява със сол и черен пипер.
Накрая на дъното на тавичката се изсипва и бялото вино.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса на средна решетка до получаването на приятен златисто-кафяв цвят - около 15 -20 минути.
По желание след първите десетина минути добавете отново по малко масло върху всяка гъба и върнете във фурната.
Пълнените гъби се сервират в порционни чинии, поляти със отделилия се в тавичката сос.
Кафявите печурки на фурна с масло и чесън са готови.
Ако обичаш да готвиш с гъби, опитай и рецептите ни за лазаня с гъби или пилешко с гъби.