Торта с много плодове

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Торта с много плодове
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Колкото повече плодове сложите, толкова по-вкусна ще стане тортата, знаехте ли?"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • брашно - 600 - 700 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • вода - 200 мл
  • за тортата
  • сметана - 400 мл
  • портокали - 5 бр.
  • киви - 4 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • банани - 4 бр.
  • желатин - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа и към тях се добавя киселото мляко, олиото и водата. Разбиват се добре и се добавят сухите съставки.

Разбива се отново до получаване на кексово тесто. Кръгла тава се застила с хартия за печене и в нея се изсипва тестото. Пече се в загрята фурна на 220 градуса до суха клечка.

Докато се пекат блатовете, се изцеждат 4 от портокалите, а единият се обелва и нарязва на тънки парченца. Кивито и бананите също се обелват и нарязват. Ябълките само се измиват и нарязват. Сметаната се разбива.

Когато се изпече блатът се изважда от фурната и се оставя да изстине. С помощта на конец големият блат се разрязва на два или три па тънки.

Първият блат се слага на поднос и се сиропира с прясно изцедения портокалов сок. След това се намазва с тънък слой сметана и отгоре се подреждат банани. Слага се следващият блат и всичко се повтаря.

Когато се сложи последният блат цялата торта се намазва със сметана, а тази, която остава се слага в пош със шприц.

С негова помощ се шприцоват розички и се украсява цялата торта. Най-отгоре се подреждат плодовете.

Желатинът се разтваря както е написано на пакетчето и с него се намазват вече подредените плодове. Плодовата торта се оставя за поне час в хладилник да стегне.

Тортата с много плодове е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: