Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват в купа и към тях се добавя киселото мляко, олиото и водата. Разбиват се добре и се добавят сухите съставки.
Разбива се отново до получаване на кексово тесто. Кръгла тава се застила с хартия за печене и в нея се изсипва тестото. Пече се в загрята фурна на 220 градуса до суха клечка.
Докато се пекат блатовете, се изцеждат 4 от портокалите, а единият се обелва и нарязва на тънки парченца. Кивито и бананите също се обелват и нарязват. Ябълките само се измиват и нарязват. Сметаната се разбива.
Когато се изпече блатът се изважда от фурната и се оставя да изстине. С помощта на конец големият блат се разрязва на два или три па тънки.
Първият блат се слага на поднос и се сиропира с прясно изцедения портокалов сок. След това се намазва с тънък слой сметана и отгоре се подреждат банани. Слага се следващият блат и всичко се повтаря.
Когато се сложи последният блат цялата торта се намазва със сметана, а тази, която остава се слага в пош със шприц.
С негова помощ се шприцоват розички и се украсява цялата торта. Най-отгоре се подреждат плодовете.
Желатинът се разтваря както е написано на пакетчето и с него се намазват вече подредените плодове. Плодовата торта се оставя за поне час в хладилник да стегне.
Тортата с много плодове е готова.