Начин на приготвяне
Разделят се листата от зелката, изрязват им се жилките. Хубаво е зелката да е по-едра, за да може всяка сарма да се увие в един лист. Ако листата са по-малки, ще се наложи да застъпвате по две листа при свиването на сармите.
Черният дроб, свинската плешка и сланината се нарязват на едри парчета. Поръсват се със съвсем малко сол, черен пипер, кимион на вкус и се запържват с малко олио.
Лютите чушки и чесънът се нарязват на ситно и се прибавят в тигана при месото. Накрая се добавя и червения пипер. Оставя се на котлона още 1-2 минути и се отстранява, за да се поохлади.
Плънката се разпределя в зелевите листа и се завиват стегнати сарми.
Подреждате се в тава, на дъното на която предварително се постлали няколко зелеви листа и се заливат със зелевия сок. Ако зелевият сок ви е много солен, може да го разредите с малко вода. Накрая се покриват с алуминиево фолио.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 50 минути.
Ястието е зимно, така че поднесете го в компанията на искрящо ароматно червено вино!
Касапските сарми със свинско на фурна са готови.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и другите ни рецепти за сарми с кисело зеле и сарми в разкошен сос.