Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Касапски сарми със свинско на фурна

Касапски сарми със свинско на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Касапски сарми със свинско на фурна
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Това са най-вкусните сарми, които някога, някъде може да опитате Ако не ни вярвате, ще изядем и вашите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г плешка
  • свински черен дроб - 200 г
  • сланина - 100 г
  • кисело зеле - 1 по - едра зелка
  • чесън - 1 глава
  • люти чушки - 6 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • зелев сок - 300 мл (от киселото зеле)
  • червен пипер - 1 с.л. (може и лют за любителите на по - пикантното)
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделят се листата от зелката, изрязват им се жилките. Хубаво е зелката да е по-едра, за да може всяка сарма да се увие в един лист. Ако листата са по-малки, ще се наложи да застъпвате по две листа при свиването на сармите.

Черният дроб, свинската плешка и сланината се нарязват на едри парчета. Поръсват се със съвсем малко сол, черен пипер, кимион на вкус и се запържват с малко олио.

Лютите чушки и чесънът се нарязват на ситно и се прибавят в тигана при месото. Накрая се добавя и червения пипер. Оставя се на котлона още 1-2 минути и се отстранява, за да се поохлади.

Плънката се разпределя в зелевите листа и се завиват стегнати сарми.

Подреждате се в тава, на дъното на която предварително се постлали няколко зелеви листа и се заливат със зелевия сок. Ако зелевият сок ви е много солен, може да го разредите с малко вода. Накрая се покриват с алуминиево фолио.

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 50 минути.

Ястието е зимно, така че поднесете го в компанията на искрящо ароматно червено вино!

Касапските сарми със свинско на фурна са готови.

Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и другите ни рецепти за сарми с кисело зеле и сарми в разкошен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: