Начин на приготвяне
Месото се нарязва на средно големи кубчета и се слага да се задуши с малко мазнина и вода. След като промени цвета си се прибавя почистеният и нарязан на колелца праз лук и нарязаният на филийки чесън.
Бататите се обелват, нарязват на средно големи парчета и се прибавят към месото.
Ястието се поръсва със сол и червен пипер, като се разбърква периодично. Идва ред на червеното вино да се прибави към задушените продукти.
След като се поизпари се прибавят доматите от консерва, предварително нарязани на дребно и измитите сушени сини сливи.
Ястието се разбърква и след като се сгъсти соса се долива една и половина чаена чаша топла вода.
Задушеното свинско се овкусява със суха мащерка, риган и черен пипер, и се оставя да къкри на котлона на средна температура.
Когато месото и бататите са добре уврели, тенджерата се отстранява от котлона и се поръсва с пресен магданоз.
Свинското с батати и сини сливи е готово.