Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене.
Ако не се разполага с готов бътърмилк може да се приготви от сметана. За целта се изсипват 2 опаковки сметана висок процент в буркан от компот. Затваря се с капачка. Започва да се разбива на ръка в продължение на около 20 мин.
През това време маслото ще се отдели и с лъжица се изважда в цедка. На дъното ще остане бътермилк, който се използва в приготвянето на тези вкусни топки, а също така и в приготвянето на много видове сладкиши. Изцеденото масло се съхранява в хладилник.
В купа се разбърква брашното, захарта, солта, бакпулвера и чесъна на прах. Прибавя се студеното масло на кубчета и с помощта на ръчен блендер или с вилица се довежда до трохи.
На струйка се изсипва бътермилка и се замесва тесто. Тестото е много меко. Поставя се във фолио и се оставя във фризер за около 10 до 15 минути, за да се стегне. Междувременно се нарязва моцарела на кубчета - около 10-15 бр.
Върху набрашнен плот се полага студеното тесто и се разточва на правоъгълник около 30/40 см.
Нарязва се на еднакви квадрати, големината е по-избор. Във всяко едно квадратче се поставя парче моцарела, завива се от всички страни да стане на топче, обръща се и с се поставя в тавата. Подреждат се с разстояние помежду им.
Пълнените хлебчета се пекат на 200 градуса около 15-18 минути.
Разтопява се маслото от 30 г, добавя се и наситнен босилек, пресованата скилидка чесън, разбърква се и с четка се намазват горещите топки от фурната.
Чесновите топки с моцарела са много вкусни!
Източник: Home Cooking
Добавям и снимка на готов бътермилк и отделеното масло.
Коментари