Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Чеснови топки с моцарела

Чеснови топки с моцарела

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Чеснови топки с моцарела
Снимка: marcheva14
1 / 5
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Имате ли нужда от причина да се влюбите в Италианската кухня или вече опитахте тези чеснови топки с моцарела и сте запленени?"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г бяло
  • захар - 1 с.л. кристал
  • чесън на прах - 1 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • масло - 70 г студено на кубчета
  • бътермилк - 200 мл (мътеница)
  • ПЪЛНЕЖ
  • моцарела - 140 г на кубчета
  • масло - 30 г разтопено
  • сол - 1/4 ч.л.
  • босилек - 1 с.л. наситнен
  • чесън - 1 скилидка пресован
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене.

Ако не се разполага с готов бътърмилк може да се приготви от сметана. За целта се изсипват 2 опаковки сметана висок процент в буркан от компот. Затваря се с капачка. Започва да се разбива на ръка в продължение на около 20 мин.

През това време маслото ще се отдели и с лъжица се изважда в цедка. На дъното ще остане бътермилк, който се използва в приготвянето на тези вкусни топки, а също така и в приготвянето на много видове сладкиши. Изцеденото масло се съхранява в хладилник.

В купа се разбърква брашното, захарта, солта, бакпулвера и чесъна на прах. Прибавя се студеното масло на кубчета и с помощта на ръчен блендер или с вилица се довежда до трохи.

На струйка се изсипва бътермилка и се замесва тесто. Тестото е много меко. Поставя се във фолио и се оставя във фризер за около 10 до 15 минути, за да се стегне. Междувременно се нарязва моцарела на кубчета - около 10-15 бр.

Върху набрашнен плот се полага студеното тесто и се разточва на правоъгълник около 30/40 см.

Нарязва се на еднакви квадрати, големината е по-избор. Във всяко едно квадратче се поставя парче моцарела, завива се от всички страни да стане на топче, обръща се и с се поставя в тавата. Подреждат се с разстояние помежду им.

Пълнените хлебчета се пекат на 200 градуса около 15-18 минути.

Разтопява се маслото от 30 г, добавя се и наситнен босилек, пресованата скилидка чесън, разбърква се и с четка се намазват горещите топки от фурната.

Чесновите топки с моцарела са много вкусни!

Източник: Home Cooking

Добавям и снимка на готов бътермилк и отделеното масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Ароматно блаженство.
23.11.2017 11:57
2
Покажи всички подкоментари