Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното. Прибавете към него сухата мая, захарта, солта и чесъна и разбъркайте.
Направете кладенче и сипете леко затоплено прясно мляко и яйцето. Разбъркайте всичко с лъжица.
Разтопете маслото и го прибавете на части към тестото, като бъркате, докато поеме всичко.
Покрийте съда с кърпа и оставете на топло за 60 минути да втаса до удвояване на обема.
Нарежете моцарелата на 8 парчета в купа. Прибавете босилека, ригана и малко сол и разбъркайте, за да полепнат подправките навсякъде.
Набрашнете плота с малко брашно и премесете за кратко втасалото тесто.
Разделете го на 8 равни части. Всяка разстелете с ръце на малък кръг. В центъра сложете по парче моцарела. Съберете краищата и оформете на питка.
Поставете питките в тава с хартия за печене. Оставете ги отново да втасат за 20 минути.
Разтопете маслото и го охладете. Прибавете към него жълтъка и разбъркайте. Ако сместа стане гъста добавете 1 лъжичка прясно мляко.
Намажете питките и ги поръсете с фино настърган пармезан.
Печете пълнените чеснови питки на 180 градуса за 20 минути.
Много пухкави и ароматни, пробвайте, няма да сгрешите.
Добър апетит!