Следващият път използвай миксер. В началото и аз бърках в буркан, но имам слаби китки и се уморявах бързо. По същият начин си бия и масло- от каймака на прясното мляко, не обичам от кисело. Става вкусно, натурално. Изплаквам го в няколко студени води и прибирам на топки във фризера. Вадя по малко.Първо пробвах в блендера, с приставка за майонези и кремове. Нещо не ми се получи и я качих високо да не я виждам (за сега). С миксер е по-бързо и сполучливо. Поздрави!
23.11.2017 12:17
marcheva14
Благодаря, Съни! Наистина станаха много хубави, меки и пухкави. Но знаеш ли защо я приготвих, основно беше да разбера дали наистина ще извадя масло от сметаната по този начин с разбиването в буркана, да, извади се масло, от 200 г сметана - 80 г хубаво масло. Неочаквах!
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани