Орехови трюфели

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Орехови трюфели
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ще ви почерпим с орехови трюфели, а вие ще дадете един лайк за чудесната рецепта"

Необходими Продукти

  • шоколад - 50 г
  • бял шоколад - 50 г
  • орехи - 100 г смлени
  • бисквити - 4 - 5 чаени (смляни на прах)
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • какао - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме двата вида шоколад на водна баня и го оставяме да започне леко да се стяга.

Когато шоколадът вече не е съвсем течен, а леко стегнат, към него добавяме бисквитите и 3 с .л. от орехите.

Разбъркваме сместа и сипваме какаото и пудрата захар. Отново размесваме хубаво и прибавяме и зехтина. Започваме да размесваме, докато зехтинът не се поеме напълно от сместа. Прибираме сместа в хладилник за 15 минути.

Наръсваме плота или по-голяма дъска с малко пудра захар. Разточваме тестото на тънко руло и от него отрязваме цилиндърчета. От тях започваме да оформяме топчета и ги овалваме в смлени орехи.

Подреждаме готовите трюфели в чиния за сервиране.

По желание можем да оваляме топчетата в кокосови стърготини, шоколадови пръчици или др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: