Начин на приготвяне
Разтопяваме двата вида шоколад на водна баня и го оставяме да започне леко да се стяга.
Когато шоколадът вече не е съвсем течен, а леко стегнат, към него добавяме бисквитите и 3 с .л. от орехите.
Разбъркваме сместа и сипваме какаото и пудрата захар. Отново размесваме хубаво и прибавяме и зехтина. Започваме да размесваме, докато зехтинът не се поеме напълно от сместа. Прибираме сместа в хладилник за 15 минути.
Наръсваме плота или по-голяма дъска с малко пудра захар. Разточваме тестото на тънко руло и от него отрязваме цилиндърчета. От тях започваме да оформяме топчета и ги овалваме в смлени орехи.
Подреждаме готовите трюфели в чиния за сервиране.
По желание можем да оваляме топчетата в кокосови стърготини, шоколадови пръчици или др.