Мус с кондензирано мляко

25/11/2017
"Не ви даваме да опитате от нашето, трябва да си го приготвите сами "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 574
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в студена вода за 5 минути. През това време разбийте сметаната.

В купа сипете кондензираното мляко и към него прибавете разбитата сметана. Внимателно разбъркайте с шпатула.

Изстискайте желатина и го разтворете в затопленото прясно мляко. Добавете разтворения желатин към сместа и отново разбъркайте.

Разбийте белтъците + щипка сол на сняг. Прибавете ги към сместа на няколко пъти, като внимателно разбърквате с шпатула. В горната вътрешна част на чашите капнете малко топинг и изчакайте да се стече до дъното.

Сипете муса в чашите и приберете в хладилник за 3-4 часа. Преди сервиране сложете сметана спрей, топинг и по една черешка.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар