Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус с кондензирано мляко

Мус с кондензирано мляко

Мус с кондензирано мляко
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"Не ви даваме да опитате от нашето, трябва да си го приготвите сами"

Необходими Продукти

  • кондензирано мляко - 700 г
  • течна сметана - 600 мл
  • белтъци - 3 бр.
  • желатин - 8 листа(16 г)
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - около 100 мл
  • топинг - по желание
  • сметана - спрей
  • коктейлни череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в студена вода за 5 минути. През това време разбийте сметаната.

В купа сипете кондензираното мляко и към него прибавете разбитата сметана. Внимателно разбъркайте с шпатула.

Изстискайте желатина и го разтворете в затопленото прясно мляко. Добавете разтворения желатин към сместа и отново разбъркайте.

Разбийте белтъците + щипка сол на сняг. Прибавете ги към сместа на няколко пъти, като внимателно разбърквате с шпатула. В горната вътрешна част на чашите капнете малко топинг и изчакайте да се стече до дъното.

Сипете муса в чашите и приберете в хладилник за 3-4 часа. Преди сервиране сложете сметана спрей, топинг и по една черешка.

Мусът с кондензирано мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: